maandag 26 september 2011

Mansions of Madness - Gespeeld en gekeurd

Afgezonderd van de buitenwereld, op het platteland van Massachusetts, staat een eenzaam landhuis. Hier is het, waar de aanwijzingen je naartoe hebben geleid... Hier zul je eindelijk de antwoorden vinden die je al zolang zoekt...
Als je nadert door de koude, striemende regen, bekruipt je het gevoel dat je wordt gadegeslagen door tientallen  sinistere ogen, dat de muren een onaards kwaad uitstralen en dat het grote huis je vijandig aanstaart. Maar ondanks de knagende angst zet je door. Je MOET! Deze waanzin moet stoppen... en hij ZAL stoppen...vannacht... ook al wordt het je dood!


Welkom in "Mansions of Madness".
Fantasy Flight Games' nieuwste telg in het H.P. Lovecraft universum is een op scenario's gebaseerd bordspel voor 2 tot 5 spelers, waar occulte horror en mysterie de belangrijkste rollen spelen. Eén speler neemt de rol op zich van "Keeper", een kwaadaardige kracht die een sinister plot uitwerkt en alle andere spelers spelen de rol van "Investigators", onderzoekers die samenwerken en het tegen de Keeper op nemen.


De Investigators moeten locaties en kamers in het huis onderzoeken in de hoop aanwijzingen te vinden om het mysterie op te lossen voor de klok het laatste uur slaat. Dit kan alleen door zorgvuldige en weloverwogen planning en samenwerking. De Keeper zal werkelijk alles in de arena werpen om hen te dwarsbomen, van hen letterlijk krankzinnig maken van angst tot het vrijlaten van monsters uit hun ergste nachtmerries...


Het spel is best te omschrijven als een perfecte mix tussen bord- en rollenspel met een paar invloeden van cluedo. Het spelbord bestaat uit onderling verwisselbare "tegels" die de plattegrond van het huis voorstellen. Alle monsters en investigators zijn zeer fijn gedetailleerde miniaturen, die er natuurlijk nog veel stemmiger uitzien na een paar uurtjes miniatuurschilderen.
Verder bulkt het spel van kaartjes, counters en puzzels, allen met het gebruikelijke fantastische artwork waar Fantasy Flight in uitblinkt.


Een spel neemt, naargelang het gekozen scenario, tussen de 2 en 4 uur in beslag. De spelregels vereisen wel wat (grondige) studie, maar eenmaal het spel gespeeld, loopt het bijzonder vlot en logisch. Je wordt meteen in de sfeer meegesleurd.









Fantasy Flight Games verraste eerder al met het uitstekende "Arkham Horror" en brengt met "Mansions of Madness" een waardige opvolger. Voor mensen die houden van een uitdagend spel met spanning, mysterie en een flinke snuif "Lovecraft" horror is "Mansions" een regelrechte aanrader!

Mijn score: 9/10

donderdag 22 september 2011

Sensomania in olie

Dit schilderij is tot stand gekomen door een clipje dat ik zag op youtube. Het is een gallerij van foto's van de groep Sensomania, waar m'n buddy 'The Dude' achter de drums zit.
Eén bepaalde overgang in het filmpje vond ik heel interressant. Daar leraar Bart in de academie er maar blijft op hameren om 'avontuurlijk' uit de hoek te komen, ging ik die uitdaging aan... met een behoorlijk groot doek, olieverf en een flinke dosis "lef". Het ging er vooral om om hele donkere partijen af te wisselen met extreem heldere en kleurige partijen en de figuren letterlijk te laten samensmelten met de achtergrond.
Het resultaat zie je hier:

Sensomania - Olie op doek - 105x75 cm
De bandleden lijken niet geheel meer op de 'echte' exemplaren, maar het ging hier dan ook niet om een portret ;-).
Het clipje waar de inspiratie uit voorkwam vind je hieronder

maandag 12 september 2011

Peter Pan - The musical




Zaterdagavond, om acht uur gingen de gordijnen van de bomvolle Brugse Stadsschouwburg open en het publiek werd meegevoerd met een twee-en een half durend spektakel, zelden gezien op de Vlaamse planken. Het gloednieuwe gezelschap KotéKoer debuteerde afgelopen weekend met de première voor het vasteland van Stiles&Drewe's "Peter Pan". De heren Stiles&Drewe zijn momenteel de top in het Engelse musicalmilieu.


Het klassieke verhaal van 'de jongen die niet wilde opgroeien' werd vertolk door een razend enthousiaste en talentvolle cast, tegen een oogverblindend decor. Vliegende acteurs, een schitterende choreografie, loepzuivere zang, een live orkest, humor, drama en massagevechten die helemaal niet zouden misstaan in de lekker ouderwetse 'swashbuckler' piratenfilms... dit was een musical van een zeldzaam hoog niveau. Anthony Drewe, die die avond in de zaal aanwezig was stak na de voorstelling zijn bewondering dan ook niet onder stoelen of banken.

Peter Pan was duidelijk een "labour of love", waar gedurende twee jaar mensen met liefde voor het vak hebben aan gewerkt. Acteurs, muzikanten, decorbouwers, kostuummakers, licht, klank, choreografie, grime, vocale leiding, uitspraak... gewoon te veel om op te noemen. Ik ben dan ook niet weinig trots op zus Ann, die de regie in handen nam. Ik heb hier en daar opgevangen dat ze zich wel eens als een 'Kapitein Haak' durfde te gedragen op de planken ... :-)


Ikzelf ben blij dat ik mocht meewerken aan het hele project als onderdeel van het 'artwork'. Ik ben dan ook trots dat ik een klein stukje kon bijdragen in een geheel dat vijf keer een uitverkochte zaal met een gelukzalige smile van oor tot oor naar huis stuurde.