maandag 13 juni 2011

Peter Pan - The streets of London

Mijn jongste zus is op dit moment bezig, samen met tientallen enthousiaste mensen - acteurs, decorbouwers, technici enz... -  met de voorbereiding van de musical Peter Pan.
Nu heeft ze me een tijdje geleden gevraagd om te helpen. Natuurlijk zou ik dat doen. En wat beter dan het decor te schilderen? Juist...
Vorige week kreeg ik de doeken. Zus had al gezegd dat ze 'groot' waren, maar had toch tactisch verzwegen dat ze per stuk ongeveer het oppervlak van Canada besloegen...
Niet getalmd echter...aan het werk!

Mijn eerste decordoek wordt 'The streets of Londen: een muurgevel met Victoriaans raam.
Ik vond het geen slecht idee om eerst een potloodschets op schaal 1/10 te doen...

En dan kwam het grote werk. Een doek van 6,25m², 6.250mm²..... 6.250 000µm²!!!! Groot dus...


Na het canvas met gesso (primer) geprepareerd te hebben kwam het erop aan het raam op een deftige manier (met potlood en vouwmeter) op doek te krijgen.

Na ongeveer anderhalf uur stond de ruwe 'draft op doek'


Nu was het tijd op alle lijnen nog eens duidelijk 'in de verf' te zetten...


De gevel staat klaar voor een kleurtje...Peter Pan gaat in premiere op 09 september 2011, in de Stadsschouwburg Brugge. Alle info vind je6 opmerkingen:

Vanessa zei

ziet er nu al indrukwekkend uit!

anneke zei

echt super! enne, ik denk dat de volledige familie van kerschaver nooit meer zal vergeten hoe groot 2,50 m op 2,50 m zijn. Eerst bij mij, dan bij ma en pa, dan bij jou! 't is een "big adventure" voor de hele familie diene peter pan :-)

Régine zei

Ziet er dik in orde uit! Ik ben benieuwd die gigantische doeken in levende lijve en in combinatie met de rest van het decor te zien. Maar volgens ik gehoord heb zal da gewoon de max zijn!In ieder geval.... goe bezig!

Jean-Paul zei

haha, het verwonderd mij dat je als broer de taktieken van uw zus niet voorzien hebt. In mijn geval daarentegen, die uw zus nog niet zo lang ken, was de verrassing eveneens vrij groot toen ik de echte afmetingen zag van het decor. De maquette zag er ook minder imposant uit moet ik zeggen. Maar we werken aan een prachtig project, en zo te zien bent u als geen andere de juiste man voor die doeken !! Veel succes, en met uw zus rekenen we later wel eens af :-).

stekelbees zei

geen werk meer ... geen nood:een decorbouwer is geboren !!

Faye zei

Amai ... Daar moetge wel wat geduld voor hebben lijkt me ... super!