maandag 11 juli 2011

Peter Pan - Het piratenschip

Carte blanche krijgen bij een opdracht heeft vele voordelen... maar echter ook nadelen. Hoewel, het is een prima gelegenheid om de creativiteit eens serieus aan te zwengelen. Het tweede decor voor Peter Pan moest dus "een stuk interieur van een piratenschip" worden.
Bij schip denk ik onmiddellijk aan patrijspoorten... ik heb iets met patrijspoorten. Dus heb ik de truc voor het tekenen van de cirkel toegepast die al bestaat van voor het wiel.Hetzelfde principe werd ook voor deze doeken toegepast. Meten, alles in potlood, dan in de verf. Doek tegen de muur, grondlaag... en dan het echte schilderwerk.
Grootste uitdaging bij deze doeken was de illusie van hout. Eigenaardig genoeg kreeg ik een prima resultaat door drie verschillende bruintinten met zwart te mengen en alles voldoende te verdunnen met water. Dit is het resultaat.


Halverwege! Nog twee decors te gaan. Dit worden pas 'echte' uitdagingen. Ik denk eerst nog een paar daagjes te brainstormen, om me dan weer een aantal dagen 'op te sluiten' in m'n atelier :-)

4 opmerkingen:

Mullins zei

Super mooi!

stekelbees zei

En waar zijn de poezen ? Zij behoren nu toch ook al bij het decor ..

anneke zei

it runs in the family :-) maar laat ik hier niet aan beginnen.
't is echt wel super mooi broere!

Kaasmuis zei

het resultaat is fantastisch, maar ik ben toch vooral blij dat deze 2 wat minder rugklachten en stress veroorzaakt hebben ;-)