maandag 12 september 2011

Peter Pan - The musical
Zaterdagavond, om acht uur gingen de gordijnen van de bomvolle Brugse Stadsschouwburg open en het publiek werd meegevoerd met een twee-en een half durend spektakel, zelden gezien op de Vlaamse planken. Het gloednieuwe gezelschap KotéKoer debuteerde afgelopen weekend met de première voor het vasteland van Stiles&Drewe's "Peter Pan". De heren Stiles&Drewe zijn momenteel de top in het Engelse musicalmilieu.


Het klassieke verhaal van 'de jongen die niet wilde opgroeien' werd vertolk door een razend enthousiaste en talentvolle cast, tegen een oogverblindend decor. Vliegende acteurs, een schitterende choreografie, loepzuivere zang, een live orkest, humor, drama en massagevechten die helemaal niet zouden misstaan in de lekker ouderwetse 'swashbuckler' piratenfilms... dit was een musical van een zeldzaam hoog niveau. Anthony Drewe, die die avond in de zaal aanwezig was stak na de voorstelling zijn bewondering dan ook niet onder stoelen of banken.

Peter Pan was duidelijk een "labour of love", waar gedurende twee jaar mensen met liefde voor het vak hebben aan gewerkt. Acteurs, muzikanten, decorbouwers, kostuummakers, licht, klank, choreografie, grime, vocale leiding, uitspraak... gewoon te veel om op te noemen. Ik ben dan ook niet weinig trots op zus Ann, die de regie in handen nam. Ik heb hier en daar opgevangen dat ze zich wel eens als een 'Kapitein Haak' durfde te gedragen op de planken ... :-)


Ikzelf ben blij dat ik mocht meewerken aan het hele project als onderdeel van het 'artwork'. Ik ben dan ook trots dat ik een klein stukje kon bijdragen in een geheel dat vijf keer een uitverkochte zaal met een gelukzalige smile van oor tot oor naar huis stuurde.

7 opmerkingen:

Kaasmuis zei

kippevel en koude rillingen, lachbuien en vochtige oogjes: ik heb het allemaal gehad!

wendekind zei

Het was echt een wondermooie en magische musical, die alles had, alles was en alles deed, wat een musical moet hebben, zijn en doen met het publiek... "Peter Pan" nam me mee op reis naar een onvergetelijk avontuur! - PROFICIAT! -

Anoniem zei

Tweede ster rechts en dan rechtdoor tot de dageraad... Hier zijn we volledig in de ban van Peter Pan na het zien van deze musical! GEFELICITEERD!

Anoniem zei

twas een prachtige musical!!!elke minuut was spannend!
proficiat aan elke speler en medewerker.

Janina Modaal zei

Amai, het klinkt echt als een heel mooie voorstelling!

anneke zei

de reacties zijn overweldigend. Ik wou de mensen even terugbrengen naar hun kindertijd. Toen konden we nog geoven in Feeën, en vliegen als we dat wilden... Het was een zware reis, met veel tegenwind en hobbelige wegen, maar het eindresultaat viel blijkbaar in de smaak. Leuk om de reacties te horen. missie geslaagd dus
en heel hartelijk dank voor het vele werk broere

stekelbees zei

als je uw recensie leest, zou je eigenlijk wel gaan kijken. Maar ik ben te laat ...