zaterdag 2 maart 2013

Blue Moon - Gespeeld en gekeurd

Er zijn relatief weinig spellen op de markt voor twee spelers. 999 Games heeft er echter een paar goeie en Blue Moon is er één van.
 
Blue Moon is een kaartspel waar de spelers in de huid kruipen van twee volkeren die strijden om de troon van een fantastische wereld. Ieder volk beheerst één van de natuurkrachten. In de basisdoos zitten de Vulca (vuur) en de Hoax (aarde) die onderling duels uitvechten met speciale karakters, krachten en wapens om drie kristaldraken aan hun kant te krijgen.
 
Dat vereist wel het nodige doorzicht en redelijk wat geslepen tactiek. De geluksfactor in dit spel is uiteraard aanwezig maar is aanzienlijk klein. Ieder gevecht bestaat uit een aantal opeenvolgende beurten waarin iedere speler om beurt  één of meerdere kaarten neerlegt en zo een strijdperk bouwt. Het komt er op neer dat iedere speler in staat is om de krachten van zijn tegenstander te evenaren, anders moet die speler zich terugtrekken uit de strijd  en trekt zijn tegenstander een draak aan. De speler die het eerst de drie draken voor zich kan winnen, wint het spel.
 
 
 
 
Iedere speler speelt met 30 kaarten, die voorzien zijn van prachtig artwork. Een klein spelbordje, dat het strijdperk voorstelt, helpt om alles ordelijk te laten verlopen. Verder zijn de drie te winnen kristaldraken ook aanwezig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ieder spel duurt ongeveer een 30-tal minuten, maar eens een strijd beëindigd wil je onmiddellijk een nieuw spelen. Blue Moon is vlot, spannend en prettig en speelt zichzelf. Geen vuistdikke spelregelboeken en ingewikkelde spelregels, wel een ideaal spel om ofwel 'tussendoor' te spelen of om je algauw een paar uurtjes in te verliezen.
 
 
 
Mijn score: 8/10 
 
Blue Moon
999 Games
30 minuten
2 spelers
Andere volkeren zijn apart verkrijgbaar
 
 
 
 

1 opmerking:

Kaasmuis zei

wel, het wordt tijd dat we dit spel nog eens op tafel leggen!