zaterdag 18 mei 2013

Kotékoers 'Little Shop of Horrors' - de musical: Review

 
 
Gisteren (17 mei) was het de première van alweer een nieuwe musical van het Kotékoer team. Dat Kotékoer niet direct bekend staat om 'gewone' musicals te brengen is ondertussen al een paar jaar een rotsvast feit, zie de superproductie 'Peter Pan' (2011) en de schitterende 'Merrily we roll along' (2012). Dat het team dit jaar 'Little Shop of Horrors' (de horror/komedie over een reusachtige, mensenetende plant) zou brengen, rees eerlijk gezegd toch een wenkbrauw...
 
 
 
Ik ken 'Little Shop' vooral van de flink over-the-top (maar o-zo-grappige) musical van Frank Oz uit 1986, met Rick Moranis, een heerlijke Steve Martin en 'The Green Mother from outa Space'. Het verhaal gaat over de sullige bloemenverkoper Seymour, die een exotische plant heeft, waardoor de bloemenwinkel plots meer klanten over de vloer krijgt. Hij noemt de plant Audrey II, naar Audrey, het bloemenmeisje op wie hij smoorverliefd is. Al gauw blijkt echter dat Audrey II niet zomaar een plant is, maar een op bloed belust monster dat Seymour meesleurt in een bloederig avontuur...
 
 
 
De eerste vraag die uiteraard bij me opkwam: Audrey II, de gigantische, levende, zingende, wild bewegende, vleesetende plant... hoe gaan ze DAAR mee wegkomen?
Vraag twee: de film had een paar onvergetelijke personages waar je zomaar niet aan tornt (de tandarts-from-hell...)... hoe gaan ze DAT oplossen?
Vraag drie: de leuke rock and roll/doo wap songs... gaan die nog even goed klinken in het Nederlands?
 
De antwoorden zijn simpel: Audrey II moet je gewoon zien om te geloven. De plant op het podium moet in niets onderdoen voor zijn filmbroer (of zus? :-) ). Het is gewoonweg schitterend hoe we Audrey II (soms letterlijk) zien groeien van een klein, lief potplantje tot een grofgebekte, op bloed beluste, gi-gan-tis-che monsterplant.
De personages zijn stuk voor stuk schitterend: de übernerdy Seymour, zijn sullige vriendinnetje Audrey, de onbetrouwbare Mushnik en ja, ook de 'Texas-dentist-massacre' DOKTER Orin :-), bijgestaan door een enthousiaste en sprankelende cast.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat vraag drie betreft: absoluut! De songs swingen als de beesten, zijn grappig en ontroerend en staan als een huis. Vandaag betrapte ik mezelf er op dat ik voortdurend 'Little Shop' deuntjes aan het zingen was :-)
 
 
 
 
 
 
 
Dikke pluim ook voor de (zoals altijd) live muziek, het (met momenten erg creepy) licht, de leuke choreografie, de fifties kostuums, het decor en natuurlijk de regie, die dit jaar weer in handen was van zus Ann.
 
 
 
Elk jaar brengt Kotékoer een nieuwe musical en telkens weer slagen ze erin om echt 'nieuw' te zijn, anders, verfrissend, bijzonder leuk en vooral entertainend.
 
Dit jaar was Jan Verheyen peter van de 'Little Shop' musical . Hij had zich geen beter project kunnen wensen.
 
Volgend jaar brengt Kotékoer 'Beauty and the Beast'. De datum staat nu al in mijn agenda.
 
'Little Shop of Horrors'
nog voorstellingen op 18, 19, 24, 25 en 26 mei in CC De Dijk, Brugge
Voor info: www.little-shop.be
 

2 opmerkingen:

ann zei

super! blij dat je er van genoten hebt :-)

Kaasmuis zei

zoooo leuk en ik wil ook zo'n plantje!!