zaterdag 26 maart 2011

Schilderkunst

Eén van de hobbies waar de laatste twee jaar heel wat tijd is ingekropen is schilderen. Na heel wat twijfelen en de nodige 'aansporing' van vrouwlief ben ik in 2009 begonnen aan de Kunstacademie in Oudenaarde. Voor zover ik weet teken ik al van toen ik nog in de wieg lag en heb ik mijn eerste doek bekladderd zo'n twaalf jaar geleden. Hoog tijd dus om de technieken wat aan te scherpen...

Onder de vakkundige leiding van leraar/kunstenaar Bart is voor mij een nieuwe wereld open gegaan. Het was letterlijk beginnen van 'nul'. Leren kijken, leren omgaan met schaduw en licht, leren interpreteren, loslaten en de vorm breken. Dingen waarbij ik in het begin nogal wat wenkbrauwen heb gefronst, maar nu na twee jaar eindelijk begin in te zien wat daarmee bedoeld wordt.

Schilderen is een voortdurende ontdekkingstocht, durven veranderen en aanpassen, boeiende onderwerpen zoeken waaraan je een eigen toets geeft, nieuwe technieken uitproberen, een werk durven kapotmaken om het uiteindelijk zoveel beter te maken.

Hier een eerste werkje, een opdracht uit oktober 2009


2 opmerkingen:

Kaasmuis zei

Een hele mooie inleiding als eerste blogartikel.
Zo verder doen en al je mooie werkjes erop zetten zodat iedereen er van kan meegenieten!!

frakke zei

...en misschien toch weer een fb-profiel opmaken zodat nog vééél meer mensen je kunnen volgen...

keep on arting!
frakke