dinsdag 10 december 2013

De Tardis in olie - The Tardis in oil

For English text scroll down
 
De blauwe politietelefooncel was een vertrouwd beeld in de Britse straten tot het einde van de jaren 60 van de vorige eeuw. De blauwe doos is echter vooral bekend als de tijdmachine TARDIS in de BBC SF serie Doctor Who. Als levenslange fan van de serie heb ik dit TV icoon vereeuwigd ;-)
Het schilderij is in de stijl die ik langzamerhand als 'mijn stijl' ben beginnen beschouwen: dikke, pasteuze lagen olieverf, gecombineerd met weggeschraapte lagen en het druipen van terpentijn, waarbij de lijnen van het onderwerp versmelten met de achtergrond.
Blijkbaar heb ik een gevoelige snaar bij de leraar geraakt want hij was alweer vol lof (vertaald is dat: 'het is een interessant werk' :-)) over mijn Tardis. Misschien heb ik na bijna vijf jaar eindelijk mijn weg gevonden...?
 
TARDIS - olie op papier 105x80  -  Tardis - oil on paper
 
The blue policebox was a familiar sight in the British streets till the end of the sixties of the 20th century. The 'blue box' is most known as the time machine TARDIS from the BBC SF series Doctor Who. As a life long fan I have perpetuated this television icon ;-)

3 opmerkingen:

Kaasmuis zei

Ik wil ook een TARDIS, ik wil ook een TARDIS,.... (naar analogie met het "rendierhoedje")

Janina Modaal zei

Waauw zeg, het is inderdaad een interessant werk :).

stekelbees zei

weer eens goe gedaan hoor