zondag 10 april 2011

Dark Adventure Radio Theatre-Luisterspelen anno 1930

Het audiobook is aan een serieuze opmars bezig. Het is ook plezant om met een van je favoriete boeken in je oren een lange wandeltocht te maken, of een fietstocht, of gewoon lui in je ligzetel hangen op je terras met een drankje...


Wat echter nog plezanter is, zijn de bewerkte luisterspelen van je favoriete boeken. Als Lovecraft fan heb ik het geluk dat vier van zijn beste verhalen getransformeerd werden tot werkelijk luisterpareltjes in de oude traditie van de jaren '30. Verantwoordelijk is het zeer prettig gestoord gezelschap van de HPLHS, Lovecraftfanaten die de fans verwennen met allerlei goodies.


Het gaat hier om vier verhalen uit de Cthulhu Mythos: de kortverhalen The Shadow over Innsmouth, The Dunwich Horror en The Shadow out of Time en de roman At the Mountains of Madness.
De cd's komen in een mooie, houten box, die eruit ziet als een ouderwetse radio. Het artwork is zeer 'jaren 30' en iedere cd zit ook nog eens volgestouwd met props die bij het verhaal horen: foto's, krantenknipsels, landkaarten... teveel om op te noemen.
Per verhaal ben je een 75 minuten zoet. Het stemmenwerk is werkelijk fantastisch en de sfeer optimaal. Je wordt letterlijk terug gekatapulteerd in de tijd, pre-TV, toen iedereen nog voor de radio hing voor het wekelijkse hoorspel.
Dus, als er een niets op TV is (wat heel dikwijls gebeurt...) laat je eens meevoeren naar nostalgische tijden met een spannend verhaal
van Dark Adventure Radio Theatre.Een voorproefje?

2 opmerkingen:

Kaasmuis zei

het wordt tijd dat ze de andere verhalen ook bewerken...ik wacht vol ongeduld

stekelbees zei

hoorspelen : ken ik nog van in mijn jeugd ..( radio 1 )