maandag 2 mei 2011

Call of Cthulhu LCG - Gespeeld en gekeurd


De oudste en sterkste emotie van de mens is angst en de oudste en sterkste angst is die voor het onbekende.... H.P. Lovecraft. 

Welkom in de wereld van Call of Cthulhu-Living Card Game, een wereld gebaseerd op de vreemde schrijfsels van H.P. Lovecraft. In deze wereld woedt een voortdurende strijd tussen kosmische krachten die de aarde willen veroveren voor hun gruwelijke doeleinden en de menselijke bondgenootschappen met maar één doel: hen stoppen!Het kaartspel wordt gespeeld met twee spelers en heeft een hoge graad van interactie, onderzoeken van informatie, planning en strategie. Je kunt kiezen uit zeven verschillende 'facties' (agenten, gangsters, cultisten, mythos-monsters...) waarvan je zelf 'decks' kunt samenstellen in schier eindeloze mogelijkheden. Ieder deck geeft een andere, uitdagende benadering van het spel.Het spel leert snel en is niet te ingewikkeld. Wat wel enige voorbereiding eist, is de interpretatie van de kaartteksten, maar eenmaal die onder de knie speelt het spel als een trein. Ondanks de vrij eenvoudige spelregels heeft het spel verrassend veel diepgang en vereist het een constante concentratie van zijn spelers. Eén foutje kan zwaar betaald worden   :-)Call of Cthulhu-LCG is ontwikkeld door Fantasy Flight Games en ziet er, zoals we van hen gewoon zijn, weer bijzonder aantrekkelijk uit, met erg sfeervol artwork op de speelkaarten, Cthulhu beeldjes als 'markers', een spelbord en talloze counters. 


Voor meer informatie over Call of Cthulhu-LCG en zijn talloze uitbreidingen verwijs ik graag door naar de site van Fantasy Flight Games.

Mijn score: 7/10

1 opmerking:

Kaasmuis zei

Vanaf nu wordt er elke woensdag, zaterdag en/of zondag spelnamiddag/-avond gehouden ten huize Oudenaarde!!
Alle geïnteresseerden zijn welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en die zielen zijn hier wel heel toepasselijk met al die monsters...