woensdag 4 mei 2011

Cuddly Cthulhu

Brenger van dood, krankzinnigheid en verminking, erger dan de wildste nachtmerries van de mensheid. Bewoner van de onpeilbare diepten van Aarde en Oceaan. Drager van gruwelen ouder dan tijd en ruimte. Houder van verschrikkelijke mysteries van de donkerste tijden, toen de wereld nog leeg was...


Dat is een beetje in een notendop het populairste personage uit H.P. Lovecrafts Cthulhu Mythos: De grote "Great Old One' himself, de onwaarschijnlijk coole half-mens, half-god, half draak-met-octopusneigingen-en-een-heel-slecht-karakter: Cthulhu.


Omdat een mens nooit genoeg afgodsbeelden van Zijne Donkergroene Verfoeilijkheid in huis kan hebben is de immer bedrijvige echtgenote in de haakpennen geklommen en heeft met ware doodsverachting en het risico van ernstig-krankzinnig-makende-nachtmerries een Cthulhu in mekaar gehaakt waar menig ware cultist spontaan van op de knieën zou gaan en Zijne Abominabele Tentakeligheid aanroepen.


Zeg nu zelf, een gevoel van onbehagen, zelfs blinde terreur bekruipt een mens bij het aanschouwen van zoveel krankzinnigheid.


Hij krijgt van mij een ereplaats in huis, met eigen schrijn en offeraltaar. Of zoals de ware volgers zeggen: 'Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn'.

5 opmerkingen:

Kaasmuis zei

waar ligt die dwangbuis nu ook alweer...

Janina Modaal zei

Haha, wat een uitleg :).
Maar vooral: wat een knap staaltje haakwerk!

stekelbees zei

wat zijn jullie toch een creatief paar !! doe mijn hoed er voor af ( allé 'tis een zonneklep)

anneke zei

ok, je zal het misschien niet graag horen, maar die is echt TE schattig :-)

Evil Ed zei

geestig beestje!